Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şiddet insan hakkı ihlalidir”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolasıyla Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından konferans düzenlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolasıyla Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından konferans düzenlendi.

  Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü  toplantı salonunda düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş, konferans öncesi yaptığı açılış konuşmasında, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadele günü dolayısıyla kentte bir farkındalık yaratmak, kadınların haklarını, hukuklarını anlatmak, huzurlu bir toplum olma yolunda kadınların müreffeh bir yaşam sürmesini için bazı etkinlikler yapıldığını söyledi.

Arslantaş, şiddetin doğrudan bir insan hakkı ihlali olduğunu hiç bir inanç gelenek, töreye insana ve kadına şiddetin maruz kılınamayacağının altını çizerek şunları konuştu:  “Şiddetin her türlüsüyle olduğu gibi kadına yönelik şiddetle de sonuna kadar mücadele edilmelidir. Bizi biz yapan ortak değerlerimizde kadına şiddete yer yoktur. Toplumun her kesiminde, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans anlayışının hakim olması, şiddet gören kadınlarımızın korunması ve şiddet uygulayanın mazur görülmediği bir anlayışın yaşam bulması için öncelikli olarak kadınlarımızın sahip oldukları haklar konusunda bilinçli olmasının ve kararlılıkla haklarına sahip çıkmasının önemi büyüktür.” dedi.

Ardından kürsüye gelen ASP İl Müdürü Muhammer Doğan, şiddetin kabul edilemez bir insanlık suçu, medeniyet ve inanç değerlerimizde kaynağı bulunmayan kadına yönelik şiddetin asla maruz gösterilemez olduğunu söyledi.

Doğan, kadına şiddetin toplumsal bir mesele olup, toplumun her kesimini ilgilendirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Kadına yönelik şiddet kadınların insan haklarında yararlanmalarında ciddi biçimde engellemekte yaşam, güvenlik, saygınlık, fiziksel ve ruhsal sağlık hakkı gibi temel insan haklarını ihlal etmektedir. ASP Bakanlığı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için çalışmaktayız. Devletimiz bu konuya büyük hassasiyet göstermekte, kadınlarımızın hem iş hem özel hayatlarında daha iyi koşullar altında yaşayabilmelerini sağlamak için her türlü düzenlemeyi hayata geçirmeye çalışmaktayız.

İl Müdürlüğü olarak bizler de Kadınlar için Eğitim, istihdam, bakım, koruma, barınma gibi birçok alanda hizmetler vermekteyiz. Sosyal Hizmet Merkezimiz ile 2016 Ocak ayı itibariyle faaliyetlerine başlayan ŞÖNİM merkezimizle birlikte, Aile Eğitim Programları kapsamında Kadınların ve aile yapısının güçlenmesi ve sorunların çözümünde etkili rol almaları için eğitimlerimiz devam etmektedir.2016 yılında toplam 842 kadın ve 2017 yılında bugün itibariyle 962 kadın Şönim hizmetlerinden faydalandırılmıştır.

Bu çerçevede birbirimize,  ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, öncelikle aziz şehitlerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.”

 Konuşmaların ardından, Erzincan Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinden Yrd.Doç.Dr. Kader Polat, kadına karşı şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet konusunda, Erzincan Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi görevlisi psikolog Aybüke Aslan ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi konusunda katılımcılara sunum yaptılar.

Haberler