Erzincan Çiçekçi Baba Derneği tarafından organize edilen Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş hocanın davetli olarak katıldığı sohbet programı Erzincan Fatih Sultan Mehmet Han Camisinde gerçekleştirildi.
Erzincan Fatih Sultan Mehmet Han Camisinde gerçekleştirilen ve Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Hayırsever ve ilim adamı Osman Nuri Topbaş hocanın davetli olarak katıldığı program ilkindi namazı sonrası Hüdayi cami imam hatibi Mustafa Efe tarafından okunan Kuran Tilaveti ile başladı.
Okunan Kuran Tilaveti sonrası Her nefes paha biçilmez bir nimettir, Ahiret endişeniz var mı,? Ve evlatlarınıza bırakacağınız en mühim miras manevi mirastır konulu sohbetlerini yaptılar.
OSMAN NURİ TOPBAŞ KİMDİR
Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş 1942 yılında İstanbul Erenköy’de doğdu. Babası Mûsâ Topbaş, annesi de H. Fahri Kiğılı’nın kerimesi Fatma Feride Hanım’dır.
İlk eğitimini Erenköy Zihni Paşa İlkokulu’nda tamamladı. İlkokul yıllarında özel Kur’an eğitimi aldı. 1953 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulu’na girdi. O yıllarda bu okul, Osmanlı’nın ulu çınarlarının bakiyeleri sayılan M. Celâlettin Ökten, Mahir İz gibi üstatların, Nureddin Topçu gibi Batı’da eğitim almış mütefekkirlerin hocalık yaptığı önemli bir kurumdu. Amcası ve akranı Abidin Topbaş İle bu okulu 1960 yılında tamamladı. İmam-Hatipli yıllarda söz konusu yaşlı hocalardan başka M. Zekâi Konrapa, Yaman Dede (Abdülkadir Keçeoğlu), Ahmet Davutoğlu, Mahmut Bayram, Ali Rıza Sağman hocalardan ders aldı.
İmam-Hatip yıllarında Üstat Necip Fâzıl’ı tanıdı. O’nun yakın çevresinde bulundu, sohbetlerinin müdavimi, Büyük Doğu dergisinin takipçisi, eserlerinin okuyucusu ve de fikirlerinin maddî ve manevi destekçisi oldu.
İmam-Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra bir süre ticaret ve sanayi ile meşgul oldu. 1962 yılında askerliğini amcasıyla birlikte Siirt-Tillo’da yedek subay öğretmen olarak yaptı. Görevi sırasında gönlüne öğretmenlik sevdası düştü ve insanları eğitmekten ve gençlerle meşgul olmaktan haz alır oldu.
Askerlik dönüşü tekrar kendini sanayi ve ticaretin içinde buldu. Ancak o, ilim ve hayır hizmetlerinden hiç kopmadı. İlim Yayma Cemiyeti’nde faal olarak çalıştı. Kendi işyeri âdeta bir hayır kurumu ve vakıf gibiydi; talebelere burs verir, fukaraya yardımcı ve destek olurdu. Ailenin hayır hizmetleri âdeta onun uhdesindeydi. Yazıhanesinde ifa ettiği bu hizmetleri Hüdai Vakfı’nın kuruluşundan sonra bu vakfa taşıdı. Kuruluşuna öncülük ettiği vakfın hizmet ufkunu önce ülkelere sonra kıtalara açtı. Türkî Cumhuriyetler başta olmak üzere bütün kardeş millet ve topluluklardan gelen gençlere maddî ve manevi destekte bulunarak yetişmelerinde yardımcı oldu.
Erzincan Fatih Sultan Mehmet Han Camisinde gerçekleştirilen sohbet programına Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Hühayi Vakfı Sorumlusu Adem Ergül, cami cemaati ile birlikte davetliler yoğun ilgi gösterdiler.