Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Makyaj Malzemeleri Nasıl Kullanılır

     Makyaj malzemelerinin popülaritesi ve çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. Hem günlük hayatta hem özel günlerde birçok kadın için vazgeçilmezdir.

     Makyaj malzemelerinin popülaritesi ve

     Makyaj malzemelerinin popülaritesi ve çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. Hem günlük hayatta hem özel günlerde birçok kadın için vazgeçilmezdir. Her bir malzeme farklı bölgelerde farklı amaçlar için kullanılır. Bazıları istenilen bir bölgeyi öne çıkarmak, bazıları ise görünmesi istenmeyen kusurları kapatmak için kullanılır. Uygulamaları dikkat ve beceri gerektirir. Küçük fırça dokunuşları ve yumuşak sünger darbeleriyle keyifle uygulanır.

     Makyaj Malzemeleri Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

     1.Nemlendirici: Cildi nemlendirerek makyaja hazır hale gelmesini sağlar. Makyaj malzemelerinin cildinize olabildiğince az vermesi için; makyaja başlamadan cilt iyice yıkanıp temizlenmeli ve ardından da nemlendirilmelidir.

     2.Makyaj Bazı: Sıklıkla kullanılan bir ürün olmasa da eğer fondöten kullanılacaksa daha kusursuz bir görünüm elde etmek isterseniz bu ürünü es geçmemelisiniz.

     3.Göz Bazı: Eğer göz farı kullanılacaksa isteğe bağlı olarak far aşamasından önce daha uzun süreli ve kalıcı bir far görünümü için göz kapağına uygulanmalıdır.

     4.Fondöten: Cildin makyaja hazırlık evresi tamamlandıktan sonra cilt tipi ve rengine göre bir fondöten seçilip yüzün ortasından dışa doğru uygulanmalıdır. Fırça veya sünger yardımıyla kullanılır.

     5.Corrector: Genellikle gözaltı problemi olan kişilerin kullandığı bir üründür. İhtiyaç yoksa bu aşama atlanabilir.

     6.Kapatıcı: Fondöten uygulandıktan sonra fondötenin kapatamadığı sivilce ve lekeleri kapatmak için kullanılır.

     7.Pudra: Fondöten ve kapatıcı uygulandıktan sonra kullanılan ve bu ikilinin sabit kalmasını sağlayan, diğer malzemelerin daha kolay uygulanmasını sağlayan, cildin parlamasını engelleyen bir üründür.

     8.Far: Ten makyajı bittikten sonra sıra göz makyajına gelir. Cilt renginize ve zevkinize uygun bir renk seçip istenilen tonlamada ve şekillerde uygulanan bir göz kapağı renklendirme yöntemidir.

     9.Eyeliner: Far aşaması bittikten sonra gözlerin şeklinin ve kirpiklerin daha belirgin olması için kirpik diplerine sürülür. Kalem, jel ve keçe uçlu olmak üzere farklı çeşitleri vardır.

     10.Maskara: Göz makyajını tamamlayan en son dokunuştur. Kirpiklerinizin daha belirgin ve gösterişli olması için kullanılan bir üründür.

     11.Kontür(Bronzer):Her durumda kullanılmaz. Kişinin isteğine bağlı olarak kullanılabilir. Yüz şekline göre belirli hatları ortaya çıkarmak için kullanılır.

     12.Allık: Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi ve yüze renk katmak amacıyla kullanılır. Fırça yardımıyla uygulanır.

     13.Aydınlatıcı: Yüzünüzde herhangi bir mimik yokken ortaya çıkmasını ve parlak görünmesini istediğiniz yerleri ön plana çıkartır. Elmacık kemikleri, alın, şakaklar, burun ucu, çene ucu, dudak üstü bölgelere uygulanır.

     14.Dudak Kalemi: Rujun daha belirgin olması ve kolay uygulanması için dudak hatlarının işaretlenmesinde kullanılır.

     15.Ruj: Dudakların renkli ve belirgin olması için ağız açık olacak şekilde dudakları germeden sürülen bir malzemedir.

     16.Sabitleme spreyi: Makyajın uzun süre bozulmasını istemediğimiz zamanlarda sabitleme amacıyla kullanılan bir spreydir.

     Neden Makyaj Yapılır?

      

     Günlük hayatta, iş yerlerinde, bir kafeye gidildiğinde, arkadaşlarla buluşulduğunda veya bir davete gidildiğinde daha özgüvenli, daha dikkat çekici ve daha güzel hissetmelerine neden olduğu için birçok kadın için oldukça önemlidir. Kusurların kapatıldığı veya öne çıkarılması istenilen bölgenin göz alıcı olması sebebiyle vazgeçilmezdir.

    Haberler