Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ NEDİR? Türksat 6A Ne İşe Yarayacak? Türksat 6A Nasıl Çalışacak?

Türkiye’nin gurur kaynağı yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A,

Türkiye’nin gurur kaynağı yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, büyük bir heyecanla uzaya fırlatıldı. 8 Temmuz’u 9 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 02.30’da ABD’deki SpaceX Fırlatma Merkezi’nden yola çıkan Türksat 6A, Türkiye’nin uydu teknolojileri konusundaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Uraloğlu’ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın fırlatılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, “10 yıllık bir serüvenden bahsediyoruz. İnşallah yaklaşık 4 saat sonra geri sayımımızı başlatmış olacağız” dedi. Bakan Uraloğlu’nun bu sözleri, projeye olan inancı ve emeği ortaya koyuyor.

Türksat 6A Ne İşe Yarayacak?

Türksat 6A, mevcut uyduların hizmet vermediği geniş bir coğrafyada, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde kapsama alanına girecek. Bu sayede, uyduların ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Ayrıca, Türksat’ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatında önemli bir artış bekleniyor. Türksat 6A’nın devreye girmesiyle, özellikle yurtdışında görev yapan insansız hava araçlarının (İHA) kontrolü daha güvenli hale gelecek.

Türksat 6A’nın Özellikleri

  • 42 Derece Doğu Yörüngesi: Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde göreve başlayacak ve bu konumuyla geniş bir coğrafi alana hizmet verecek.
  • Jeosenkron Haberleşme Uydusu: TV yayıncılığı ve geniş kapsama alanında Türkiye’nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak.
  • Yüksek Yerlilik Oranı: 84 yerli ekipman kullanılarak yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranıyla tamamlandı.
  • Fırlatma ve Güç: 4,2 ton fırlatma kütlesine ve 8,4 kW gücünde faydalı yüke sahip.
  • Hizmet Alanı: Türkiye, Avrupa ve Güney Asya’da geniş bir coğrafyayı kapsayan alanlarda hizmet verecek.

Türksat 6A’nın Enerji Kaynağı

Türksat 6A’nın kesintisiz iletişim kurabilmesi için ihtiyaç duyduğu enerji, güneş panellerinden sağlanacak. Bu sayede, uydu uzun süreli ve kesintisiz hizmet verebilecek.

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Türksat 6A, uzaydaki görevine başlamasıyla birlikte, Türkiye’yi uydu teknolojileri konusunda bir adım öne taşıyacak. Bu gurur verici proje, ülkemizin teknoloji ve iletişim alanındaki gücünü pekiştirirken, gelecekteki projelere de ışık tutacak.

Haberler