Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, 2017 yılı içerisinde 34 çocuğa aile oldu. Ayrıca 14 çocuğa 13 koruyucu aile buldu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü bünyesinde hizmet veren Sabancı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü 13-18 yaş aralığında olup, kendi ülkelerinde yaşadıkları çeşitli sorunlar nedeniyle Refakati bulunmaksızın ülkemize gelen veya Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra refakatsiz kalan yabancı uyruklu çocuklara, barınma hizmetinin yanı sıra, kuruluşumuzda birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursu ve Türkçe dersleri verildiğini belirten Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan; “ kursları başarıyla tamamlayan çocuklar ise örgün eğitime devam ettirilmektedirler dedi.
Sabancı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünde kalan çocuklara yönelik yüzme, karate, futbol vs. gibi çeşitli sportif etkinliklerin düzenlendiğini, hafta sonları ise kuruluş içerisinde ve çeşitli mesire alanlarında piknik organizasyonlarının yapıldığını belirten Doğan, Sabancı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğümüz 40 kapasiteli ve 46 çocuk kalıyor dedi.
Doğan, Yabancı uyruklu çocuklar için İl Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünce açılan İngilizce, bilgisayar kursları basketbol, futbol kursları, tekvando, güreş, muaythai, halı saha futbol karşılaşmaları, voleybol ve yüzme şampiyonası, masatenisi, yüzme, piknik ve geziler kültürel ve anma programlarına katılımlarla sağlanarak çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere etkin olarak faydalanmalarının sağlandığını ifade etti.
2016 tarihinde açılışı yapılan Çocuk Evleri sitesi Müdürlüğün de, 0-6 yaş gurubu ,07-12 yaş gurubu ve 13-18 yaş gurubu olmak üzere toplamda 60 kapasitesi ile 2017 yılı şubat ayı itibari ile hizmete açıldığını belirten il Müdürü Doğan,halen kuruluşumuzda 21 çocuğumuz hizmet almaktadır..2017 yılı içeresinde kuruluşumuzda sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler kapsamında, Hobi bahçesi, piknik ve uçurtma şenliği, özel günlerle ilgili bilgilendirme ve faaliyetler, çeşitli kurslar katılı( yüzme, Atletizm, Kur’an, Resim, Bağlama ),dışarıda yemek organizasyonları, tiyatro, sinema, konser etkinlikleri, Kayak, buz pateni, doğum günü kutlamalar gerçekleştirdik dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde hizmet veren kuruluşumuzda kalmakta olan ve eğitim öğretimlerine devam eden çocuklarımızın okul başarı puan ortalamasını arttırmak için ilave ders eğitimleri, sosyal ve kültürel etkinlik ve faaliyetlere katılımlarının da sağlandığını belirten Doğan, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü: Kuruluşumuza ait 3 çocuk evi bulunmaktadır. Çocuk evlerinde toplam 14 çocuğumuza hizmet veriyoruz dedi.
Sosyal Ekonomik Destek (SED) Hizmetleri kapsamında toplam 210 kişi maddi destek almak için Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğümüze başvuru yapıldığını ve bu kişilerden 52 kişiye yıllık ve uzun süreli yardım,131 kişiye kati yardım verilmiş ve 27 kişinin de başvuruları uygun görüldüğü belirtildi.
Doğan, Korumaya Muhtaç Çocuklar ( KMÇ ) birimize toplam 80 vaka incelemesi yapılmış ve yapılan incelemeler neticesinde 20 danışmanlık,17,sağlık,16 eğitim tedbiri,14 bakım tedbiri,13 kişiye de koruyucu ve destekleyici tedbir uygulanması sağlanmıştır dedi.
Koruyucu Aile Hizmetleri Kapsamında 2017 yılı içerisinde 33 kişi koruyucu aile olmak için dilekçe ile başvuruda bulundu.17 ailemize statü verilerek 13 aile yanına 2017 yılında 14 çocuk yerleştirilmiştir. Şu an ilimizde 25 aile yanında 33 çocuk bulunmakta olup 1 aile yanında 2 çocuğumuz uyum süreci kapsamındadır.2017 yılı içerisinde 5 çocuğumuz il dışında aile yanına evlat edinmek sureti ile yerleştirildi. Aynı zamanda 2017 yılı içerisinde 8 aile evlat edinmek üzere başvuruda bulunarak bunlardan 3 tanesi çocuk yerleştirmek üzere sıraya alındığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Doğan, doğum Yardımı olarak ta 2017 yılında 2245 kişiye 959.194.72 TL nakdi doğum yardımı yapıldı” ifadelerini kullandı.